Sint Antonius Multi media Ledenhoekje Lid worden Overige informatie Gastenboek Haverlandjspektakel
Zaterdag 23 januari organiseerde de KNMO de Nederlandse Marching & Show Contest 2015. Het fluit- en trommelkorps nam op deze dag deel aan het onderdeel: mars- en concertwedstrijd. De te jureren werken waren: Bandrock voor het marsonderdeel en La vie de Saint Antoine voor het concertgedeelte. Dit laatste nummer werd door Piet Wolters voor het korps gecomponeerd. De jury beloonde het optreden van fluit- en trommelkorps Sint Antonius met een totaal van 90 punten. Dit is dan een eerste prijs met lof der jury. Door deze goede prestatie werd het korps dan ook Nederlands kampioen in de 4de divisie. Tevens mochten zij op deze dag de wimpel in ontvangstnemen.
© 2017  Schutterij, fluit- & trommelkorps Sint Antonius Slek All rights reserved
Op zaterdag 16 en zondag 17 januari 2016 organiseerde de LBT een solistenconcurs in Swalmen. Aan dit concours nam ons jeugdlid, Lisa van Keeken, dan ook deel. Haar optreden werd beloond met 85 punten. Een fraaie 1ste prijs. Door dit resultaat mag zij dan op zondag 20 maart deelnemen aan de Limburgse kampioenschappen in Geleen.
Op zondag 20 maart nam Lisa van Keeken deel aan het Limburgs kampioenschap voor solisten en ensembles. In een tot de nok toe gevuld Hubertushuis in Geleen behaalde Lisa voor haar beoordelingswerk 83 punten. Dit is dan een verdienstelijke 1ste prijs. Met deze 1ste prijs heeft zij zich dan ook geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Vrijdag 13 mei was voor onze instructeurs: Dominique Rohenkohl en Janneke Giesbers een belangrijke dag. Op deze dag traden zij dan ook in het huwelijksbootje. Vanzelfsprekend bracht het korps hun een klinkende serenade. In Berlicum nam ons jeugdlid, Lisa van Keeken, op zaterdag 25 juni deel aan de NK solisten en kleine ensembles. Daar behaalde zij dan een fraaie 3de prijs. Haar puntentotaal op die dag was 82 punten. De gemeente Echt-Susteren organiseerde op donderdag 10 november haar jaarlijkse Oetblinkersaovendj. Op deze avond worden mensen en verenigingen, die de gemeente Echt- Susteren op de kaart hebben gezet, in het zonnetje gezet. Aangezien het fluit- en trommelkorps Sint Antonius op zaterdag 23 januari Nederlands kampioen werd, ontvingen zij ook een uittnodiging voor deze avond. Tijdens deze avond werd de vereniging dan ook gehuldigd. In de kerk Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen van Pey werd in de viering van vrijdag 6 januari 2017 ook aandacht besteed aan het feest van de drie Koningen. De koningen van de schutterijen: Sint Joris, Wilhelmina en Sint Antonius leverden d.m.v. het aanbieden van geschenken hun bijdrage aan deze kerkdienst. Zaterdag 14 januari organiseerde de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Linne het jaarlijkse solistenconcours van het district Roermond. Lisa van Keeken nam namens onze vereniging deel aan dit concours. Zij behaalde daar een verdienstelijke 1ste prijs.
Zaterdag 17 september organiseerde schutterij Sint Salvius Limbricht het jaarlijkse Bielemannen- en Sappeurstreffen. De bielemannen en enkele suporters van schutterij Sint Antonius waren op deze dag ook aanwezig. Schutterij Sint Salvius voegde aan het jaarlijkse treffen een nieuw onderdeel toe; nl.: het koningsbielemanschieten. Dit leverde een verwoede strijd op tussen de bielemannen en sappeurs. Ons lid, Otto, schoot zich op deze dag tot koning van de bielemannen en sappeurs. Op het einde van de dag bereikte ons team de 10de plek in het totaalklassement.
Dit jaar namen wij , met de gehele vereniging, voor het eerst deel aan de parade van het oktoberfeest in Sittard. Het centrum van Sittard was druk bezocht en dit maakte het tot een gezellige optocht.
Zondag 14 mei was de voorvertoning  van de documentaire: De belofte van Slek in het Slekkerhoes. Het afgelopen jaar heeft een filmcrew onze verenigingen en met name ons jeugdlid Andy Dukers diverse keren gevolgd. Deze documentaire is in de winterprogrammering van de NTR opgenomen. Deze documentaire is dan te zien op NPO 3.  Hieronder is de trailer te zien van deze documentaire.
Zaterdag 15 juli was onze vereniging aanwezig op de uitvaartdienst van onze beschermvrouwe Marlies Maessen-Houben. Het fluit- en trommelkorps heeft deze dienst mede muzikaal opgeluisterd. Zondag 30 juli was omroep LOES aanwezig op onze schietlocatie in het Haverlandj. Hier maakte zij dan een promotiefilm voor o.a. het derde bondsschuttersfeest van de bond Eendracht Born-Echt. Zondagavond was deze film al te zien op hun internetkanaal. Op zaterdag 23 september draait de documentaire de belofte van Slek op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Deze documentaire gaat over ons lid Andy Dukers die zeer hecht aan zijn familietraditie en te gelijkertijd over het dorp Slek waar tradities langzaam aan het verdwijnen zijn.